Alain Brovist

Geld lenen in vertrouwen

Hoe slechter de economische toestand, hoe meer nood mensen hebben aan meer financiële ruimte. Vaak moet men een korte, maar financieel moeilijke, periode overbruggen. Bepaalde mensen kennen nooit betalingsproblemen, anderen staan vermeld op de zwarte lijst. Sommigen hebben nood aan een mini krediet, anderen hebben een groter bedrag nodig.

Zowel op TV als in weekbladen wordt er veel reclame gemaakt voor kredieten. Toch ga je best eerst te rade bij een kredietraadgever en financiëoloog. Hij kent de markt en weet te zeggen waar je de beste lening afsluit.

Metrofin

Het zijn niet altijd diegenen die het meeste babbelen die ook iets te zeggen hebben! Het is niet omdat u veel reclame ziet van Cofidis, de sponsor van de Rode Duivels, dat ze ook de beste zijn voor alle vormen van krediet. Vaak ben je beter met een ander soort kredietgever. Op de website van de FOD economie staat een lijst van alle erkende kredietgevers:

Erkende kredietgevers FOD economie

Overweeg je het afsluiten van om het even welke lening, dan kan je te raden gaan bij je eigen bank. De banken die het meest in het oog springende reclame voor leningen zijn:

KBC

Belfius

ING

BNP Paribas fortis

Op internet maken ook oneerlijke kredietbemiddelaars of makelaars reclame! U bent gewaarschuwd. Oplichters proberen u nog extra geld uit uw zak te halen. Wees dus voorzichtig. Lees zeker de blogartikels van mezelf hierover: Geld lenen kost geld en het item: “Trap niet in de val”.

Wil je lenen op maat dan is een onafhankelijk kredietbemiddelaar in consumentenkredieten en hypotheken zeker aan te bevelen. Hij werkt met verschillende financiële instellingen en heeft ook een precontractuele informatieplicht. Daardoor weet je op voorhand van naadje tot draadje waar je aan toe bent wanneer je een krediet afsluit. Oppassen en goed nadenken blijft wel de boodschap ! Als u leent bij een van de volgende kredietmakelaars, mag u met een gerust hart uw contract tekenen. Ze zijn leverancier van vertrouwen en vakmanschap. Ze bestaan immers al meer dan 30 jaar! Zelfs al staat u op de zwarte lijst, dan nog hebben deze kredietbemiddelaars vaak een gepaste oplossing:

Quick krediet

Metroplus

Personhyfina

Quick finance

Metrofin geld lenen

Als je een lening hebt afgesloten en je hebt toch klachten omdat je te weinig informatie hebt gekregen, of de financiële tussenpersoon heeft je verkeerd ingelicht of er werden u extra (dure) verzekeringen opgesolferd, kan nu terecht bij:

Klachtenformulier FOD Economie